tisdag, november 21, 2017

Bygga hus i Thailand

 

Byggpriser och information

kristian-bygger-husAtt bygga hus i Thailand är mycket enklare och billigare än i Sverige. Det billigaste sättet är att du själv bygger ditt hus med hjälp av thailändska hantverkare. De flesta thailändare har byggt sitt hus själva. Vilket gör att det är lätt att hitta billig arbetskraft. Det man ska tänka på är att dessa hantverkare oftast bara har byggt hus med thai-standard.

Vill du att ditt hus ska ha europeisk-standard blir det genast lite svårare. Du måste då själv förklara och visa hur du vill ha det. Thai-standarden behöver inte vara dålig men thailändarna väljer oftast den lägsta kvaliteten på material för att kunna komma ner i pris. Dessutom tenderar de att göra saker och ting lite för snabbt och hafsigt.

Ett bra alternativ är en kombination av thai- och europeiskt-standard där du låter hantverkarna bygga ditt hus på "thaivis" fast med bättre kvalitet på material och under överseende utav svensk byggledare. På såvis får du ett hus med bra kvalitet utan att kostnaderna skenar iväg. Detta är precis på sama sätt som de flesta andra företagen gör som säljer hus i Thailand men då kallar dem det för europeiskstandard.

Vad kostar det då att bygga ett hus i Thailand?

Ett hus på 100 kvm kan kosta från ca 800.000 bath till ca 1.500.000 bath (eller mer om man vill). Den lägre summan visar priset med sk. thai-standard medans den högre visar priset för hus med europeisk-standard.

För ett hus på 100 kvm med en kombination av thai- och europeisk-standrad kan du räkna med priser från 10.000 bath/kvm. Det skulle innebära att huset på 100kvm kostar ca 1.000.000 bath vilket blir ca 222.000kr med dagens valutakurs (1SEK = 4,50THB).

Observera att i dessa priser ingår inte kök, vitvaror, aircondition, varmvattenberedare eller indragning av el/vatten/avlopp. Lägg till ca 1.500THB per kvm för att täcka dessa kostnader.

Bygg först, Betala sedan!

Vare sig du väljer att bygga själv eller med vår hjälp är det viktigt att du har ett bra avtal med byggfirman. Se alltid till att det skrivs in en betalningsplan i kontraktet så att du aldrig betalar något i förskott. Betalningsplanen bör vara utformad så att först efter varje avklarat delmål betalar du in en viss procent av den totala summan. Vi rekommenderar också att du köper in allt byggmateriel själv. På så sätt kan du komma ner ytterligare i pris och få rätt kvalitet på material. 

 

Bygga själv eller med vår hjälp?

Hos oss kan du själv bygga ditt hus eller anlita oss så ser vi över bygget enligt dina önskemå åt dig.  Vi blir då din projektledare och din högra hand i Thailand. Lär mera här: Bygghjälp i Thailand

Tomter till salu

Tropical Garden består av totalt 7st tomter. Pris från 118.000kr. Läs mer: Tomter till salu i Thailand

Vi hjälper dig!

Låt oss ta hand om ditt byggprojekt. Vi har goda kontakter och kan pressa priserna på material och arbetskostnader åt dig. Vi hjälper dig med allt som behövs för att få ditt hus färdigt. Klicka här för mer information!

Husexempel

smilehomes-t102

smilehomes-t102

smilehomes-t116

smilehomes-t102

smilehomes-t102