söndag, oktober 22, 2017

Vilka är vi?

Hej,

rungratVi heter Kristian Segerberg och Rungrat Poonsab. Vi är gifta sedan några år tillbaka och har tre barn. Vi ville liksom så många andra ha något eget i Thailand. Vi har besökt en mängd olika hussäljare utan att hitta något som passade just oss. Dessutom var det förbluffande svårt att få se lagfarter eller leasingkontrakt i förväg. Vi ville inte heller behöva betala större delen av huset i förväg. Det kändes alldeles för osäkert. Istället för att köpa ett hus av någon av dessa hussäljare tog vi saken i egna händer.

Rungrat köpte en tomt på drygt 3 Rai (ca 5000m2) i Khanom, Thailand. Tanken var att det måste finnas fler som oss. Personer med ett genuint intresse för Thailand och som inte vill lägga ut några pengar i förskott för att bygga ett hus i Thailand. Dessutom ha möjlighet att få se och granska leasingavtal och lagfart innan köpet.

kristianDet finns alltid tvivel. Att köpa ett hus i ett annat land gör ju inte saken lättare precis. Därför vill vi försöka att göra det så enkelt som möjligt att köpa hus och tomt i Thailand. Vi ville också göra det så säkert som det bara går. Enkelhet och trygghet blev våra ledord. Vi beslutade också att vi själva skulle bygga ett eget hus på området och på så sätt alltid vara nåbara för våra tomt och husägare.

Området som ligger inbäddat mellan kokosnötspalmerna i Khanoms utkant kallar vi för Tropical Garden. Här finns det totalt 7st tomter varav 6st är till salu. En tomt behåller vi själva för vårt eget hus. Alla tomter är såklart obelånade och kommer med en egen lagfart (Chanote). El finns vid tomtgräns. Vatten fås från egen borrad brunn eller från det kommunala VA-nätet. Du får bygga vilket hus du vill, med eller utan vår hjälp. Du bestämmer själv hur du vill göra.


Välkomna till Khanom,

Kristian och Rungrat

Läs också: Varför ska du välja Thailandhus.se

Tomter till salu

Tropical Garden består av totalt 7st tomter. Pris från 118.000kr. Läs mer: Tomter till salu i Thailand

Hur går tomtköpet till?

1. Välj tomt

2. Tomtbokning och upprättning av köpekontrakt på svenska

3. Köpet / Leasingen registreras hos den thailändska myndigheten

4. Du är nu ägare / leasetagare till tomten

För mer information om hur det går till att köpa tomt klicka här!