tisdag, november 21, 2017

Köpa tomt i Thailand - Så här gör du

Så här går det till att köpa en tomt i Thailand

1. Välj storlek och läge för din tomt

När du bestämt dig för att köpa en tomt av oss väljer du först vilken tomt som passar dig bäst. Tänk på att ta till lite extra för t.ex trädgård, verandor, pool etc. Du måste också ha minst två meter från hus till tomtgräns, gärna mer.

2. Tomtbokning och upprättning av köpekontrakt på svenska

Kontakta oss och meddela vilken tomt du vill boka genom att skicka ett e-postmeddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vi håller tomten åt dig i en vecka kostnadsfritt så att du får tid att tänka igenom köpet. Därefter upprättas köpekontraktet och senast 1 vecka efter att köpekontraktet undertecknats gör du en första delbetalning, en sk. bokningsavgift, på 5.000kr. Du betalar till ett av oss angivet konto.

Därefter reserverar vi tomten åt dig och kommer överens om en tid för att åka till Land Office och registrera köpet/leasingen. Har du inte redan varit och besökt området har du möjlighet till det nu. Fullföljs inte köpet återbetalas ej bokningsavgiften.

3. Köpet/Leasingen registreras hos den thailändska myndigheten

Senast samma dag som vi besöker Land Office för att registrera leasingen/köpet ska den resterande summan finnas på vårt konto alt. kontant betalning på plats i Thailand. I och med att full betalning erlagts registreras lagfarten hos de thailändska myndigheterna (Land Office).

Väljer du att leasa tomten, rekommenderar vi att du utfärdar ett sk. "Right of Superficies" som ger dig bättre säkerhet för ditt hus. Priset är Superficies är ca 5600 baht (1.250SEK) plus en mindre registreringsavgift som Land Office tar ut. Kostnaden för "Superficies" betalas av dig som leasetagare.

4. Du är nu ägare till tomten!

Räkna med att det kan 1-2 månader (ibland ännu längre) för att hela processen skall bli klar. Du får givetvis tillgång till tomten så snart full betalning erlagts och kan börja planera för byggandet av ditt hus. När allt är klart får du lagfarten i din hand. Kom ihåg att lagfarten är en värdehandling och ska därför förvaras på en säker plats.

 

Läs också: Boka en tomt.

Boka en tomt

Om du är intresserad av en tomt så kan du boka den kostnadsfritt. Vi håller då tomten en vecka åt dig så att du får tid att tänka igenom köpetKlicka här för att boka!

Tomter till salu

Tropical Garden består av totalt 7st tomter. Pris från 118.000kr. Läs mer: Tomter till salu i Thailand

Äga mark i Thailand

Alla våra tomter kan friköpas eller leasas men huset skrivs alltid till 100% i ditt namn. Har du en thailändsk partner, företag eller vän kan du välja att friköpa tomten. Tomten registreras då i dennes namn. Läs mer om att äga mark i Thailand här!